Categories
Dini Sözler

Dini Sözler

Dini sözler yazımızda dini sözler ve dini yazılar bulabilir bu dini sözler ile sevdiklerinize sms gönderebilir veya sosyal medyada paylaşabilirsiniz.

Dini Sözler

Şüphe ve umut bir kuşun iki kanadından farksızdır. Kuşun iki kanadı aynı anda çırpınmadığı sürece kuşun uçması imkansızdır.

Para ile serveti, devlet ile zenginliği ellerinde tutanların ellerindeki kirler gönüllerine bulaşmıştır. Bu kişilerin ‘Allah’ demeleri sadece dillerindedir, kalplerinde değil.

Haram kılınan sana tatlı geliyorsa, bil ki bu şeytanın oyunudur. Helal olanın tadını aldıktan sonra haram olanı görmeyecek gözlere sahip olacaksın.

Yaşamları boyunca çok şeye sahip olmayı değil, az şeye ihtiyaç duymayı isteyenler Allah’ın yeryüzündeki ahlakını yansıtırlar.

Kendini sakın küçük görme! Dünyaları yoktan var eden Allah, önemi olmayan değersiz görülebilecek hiçbir şeyi yaratmaz. Dünyadaysan değerlisin. Dünyadaysan bir amacın var.

Bazı insanlar Allah’ı aramak için sözcüklerin altına bakarlar, objeleştirmek için mana ararlar. Oysaki Allah ne sözcükte ne de objededir. Allah insanların parlayan gözlerinde, saf ve temiz gönlündedir.

Seni secdeye dahi götürmeyen imanın cennete götüreceğine nasıl inanıyorsun? Allah şüphesiz iman edenlerle, şüphesiz imanı temiz olanlarladır.

Kalbini seni yaratmakla mükafatlandıran Allah’ına emanet et ve gerisinin ne olacağını düşünme. Emanetinin saflığına en güzel bakan, onu en güzel gören Allah’tır.

Mutlu olabilmenin yollarını araştıran insanlara saygı duymak gerekir. Ancak mutluluk sana bu kadar yakınken uzakları aramanın nedeni nedir? Mutluluk iki elinin göğe açıldığı yerdedir, asla ve asla tükenmez.

Ruhun kuvvetini ancak imanla ölçebilirsiniz. Allah’ın nazarında her insan eşittir, fakat imanı güçlü olan insanlar daha eşittir.

Bazı kimseler seni yanlış anlayabilir. Bu dert edilecek bir durum değildir. Onların duydukları ses sana ait, ancak akıllarından geçenler kendi fikirleridir.

Bazı insanlara dikkatlice bakın; yüzlerindeki ifadede bir masmavi bir okyanus göreceksiniz. Hatta bazen görmekle kalmayıp, okyanusun kokusunu içinize çekeceksiniz.

Eğer kapıyı çalmayacaksan nasıl açılacak? Güneşe bakamazsan için nasıl ısınacak? Dilinde dua, gönlünde aşk olmazsa ömür nasıl sonsuz olacak?

Allah kullarına kaldıramayacağı büyüklükte yükler vermez. Önemli olan kulların yükü nasıl taşıdıklarıdır. Bir dert varsa dermanı sana derdin kadar yakındır.

Peygamberin güzel ahlakını, mümin olmanın gururuyla birleştirdiğinde ortaya çıkan güzelliğin bir tarifi yok. Tarif, aslında sen ve sendeki imandır.

Dini sözler yazımızın sonuna geldik. Da fazlası için cuma mesajları, ramazan mesajları ve bayram mesajları yazılarımıza bakabilirsiniz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *