Categories
Dini Sözler

Dua Sözleri, Dua ile İlgili Mesajlar

Dua sözleri yazımızda dua ile ilgili sözler, ağlatan dua sözleri, kısa dualar ve sevdikleriniz için dua mesajları bulabilirsiniz.

Dua Sözleri

En umutsuz anımda dünyamı aydınlatan, kalbimi ferahlatan, sana ettiğim dualardır Allah’ım. Yine bir dua ile kapındayım. Kalbimi ferahlat, karanlıklarımı aydınlat. Amin.

Benim sevdiğim ve benim sevenle birlikte, seni sevenlerle karşılaştır Allah’ım beni. Sana sevgi besleyen, bana olan sevgisinde de samimi olur.

Karanlık geceler kavuşur aydınlığa. Açlar doyar. Ağaçlar kavuşur suya. Gönlümü nurunla, benliğimi sevginle doldur Allah’ım. Ahrette karşına utançla çıkmaktan, ancak sana sığınırım Ya Rabb!

Cuma mesajları için tıklayın.

Ey yücelerin en Yücesi olan Allah’ım. Yoksulluktan, imansızlıktan, hayasızlıktan, zelil olup zillete uğramaktan, sadece Sana sığınır, senden yardım dilerim. Beni ve ailemi, tüm bela ve şerlerden koru Rabb’im.

Karşıma, senin sevginden ve senden uzak olanları çıkarma Allah’ım. Senin yüce şanına karşı yeterli olmayan dualarımı, eksikliklerle dolu ibadet, hayr ve hasenatlarımı, sen yüce şanınla, yüce dergahında eksiksiz kabul eyle Allah’ım. Karşılık beklemeden verecek olan, dualara ve zorda olanlara karşılıksız  icabet edecek olan, ancak Sen’sin.

Bende tüm kulların gibi, aciz ve biçareyim Rabb’im. Elimden geleni yapsam da, gücümün yetmediği her şeyden ancak ve ancak sana sığınır, Senden yardım dilerim.

Makamların en yücesi, şanı ve hikmeti büyük Allah’ım.  Geçmiş günahlarımızı bağışla. Bugünümüzü ve yarınlarımızı, senin rızana layık kıl. Şüphesiz ki sen, varlığı ve birliği olan, en sessiz feryatları dahi işiten, görünmeyen tüm gizli olanları da görensin.

İçimden gelen bir dua ile, haddim olmayarak yine kapındayım Ya Rabb. Hastalarımıza şifalar, borçlu kardeşlerimize edalar, dertli olanlarımıza devalar ihsan eyle. İzzet ve şerefinden şüphe olmayan Rabb’im. Günahlarımızı bağışla. Bizi dinine, sevdiklerimize ve ülkemize hayırlı kıl. Amin.

En Güzel Dualar

Senin ve Peygamberinin sevdikleri, Seni ve peygamberini sevenler hürmetine, kalbime ferahlık ver. Ülkemizi her türlü belalardan koru Allah’ım. Senin birliğine inandık. Peygamberin Hz. Muhammed sav.’in, senin elçin olduğuna, şüphesiz iman ettik.

Allah’ım! Gönlümüzde var olanı, ömrümüze hayırlı kıl. Hakkımızda hayırlı olup gönlümüze düşmeyeni, gönlümüze düşür. El açıp yalvarılacak, istenecek tek kapı, Senin kapındır.

Ya Rabb! Karşımıza seni unutturacak, sana olan ibadetlerden bizleri alıkoyacak insanlar değil, bize her daim seni hatırlatıp, senin kapına getirecek kullarını karşımıza çıkar.

Tüm dertlerimi sana arz ediyorum Allah’ım. Dualara icabet eden Yüce Şanınla, dualarıma icabet buyur.

Sana edilen dualar, en uzak mesafelerden dahi yerini bulur. Haddim olmayarak, yine kapına geldim. Geçmişimde olanları bağışla. Geleceğimde olanları hayra ve doğruya çevir. Şüphesiz ki Sen, her şeyi hakkıyla bilen ve hayırlı olanı dileyensin.

Kardeşin kardeşe verebileceği en güzel hediye, gıybetinde yapılan duadır. Dua ile gıybeti yapılan, hayırla anılıp bol dua edilenlerden olmak duasıyla.

Derdinizi ne içinize atın, nede sizi anlamayacak insalarla paylaşın. Derdinizi dualara katıp, dualarla O Yüce makama arz edin. Elbet hakkıyla edilen duaya, şanından şüphe olmayan Allah karşılık verecektir.

Sonsuzluğun sonu kadar günahımız olsa da, Senin bir “OL” demenle hepsi silinip gidecek Allah’ım. Ben senin merhamet ve affına, şanının yüceliğine sığındım. Tüm günahlarımın affı için, “OL” diye buyurmanı niyaz ediyorum.

Ayrılıklar, sıkıntı ve dertler, hepsi bir kenara. Hepsine çare var. Dualara icabet eden, affetmeyi seven Yüce Allah’ım olduktan sonra.

Geleceğimi aydınlık eyle Allah’ım. Yanlışa atacağım her adımı, doğru yola sevk et. Yanlış çıkacak her kelamımı, doğrularla birleştir. Hakk yolundan beni ve sevdiklerimi ayırma. Kalbimi darlığa düşürme. Amin.

Ey Allah’ım. Kalbi seninle dolu olup, sana aşık olana aşık et beni. Kalbi seninle dolu olanın kalbine düşür beni. Senin sevginle yaşayıp düşünenlerle, muhabbetimi daim eyle. Seni seven ve senin sevdiğin, en güzel seven ve en güzel sevilecek olandır.

Kurumuş dalları her defasında yeniden yeşerttiğin, kuru dallarda güzellikler açtırdığın gibi. Günaha batmış kalbimi de günahlarından arındır, yeniden yeşert Allah’ım. Yeniden gönlümde ve yüzümde güzellikler açtır. Amin.

Dua sözleri yazımızın sonuna geldik. Daha fazlası için dini sözler yazımıza göz atabilirsiniz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *