Categories
Damar Sözler

Efkarlı Sözler, Efkar ile İlgili Sözler

Efkarlı sözler yazımızda dertli efkarlı sözler, efkarlı kısa sözler, sevgiliye efkarlı mesajlar ve efkarla ilgili sözler bulabilirsiniz.

Efkarlı Sözler

Dert belli derman belli Bir ses duysam yeniden kalkacağım ama her yer çok sessiz.

Özlemek güzeldi belki. Ama ucunda sana kavuşmak varsa. Şimdi sen yoksun elimde bir özlem kime koşacağımı bilmiyorum.

Yürek viran olmuş, yollar perişan. Ne var bir yüzünü görsem. Varken yok ettin beni. Sıra sende, sende göreceksin, sen de yaşayacaksın bu acıların ne demek olduğunu.

Gece çok zor be usta. Herkes susuyor sadece beynim konuşuyor. O kadar gürültülü ki bu sessizlik, gözümü kapatamıyorum.

Şimdi bir hayat daha verseler elime yine sererim önüne. Nedendir bilinmez sen en büyük yaralarımın sebebi iken çare yine sensin.

İçimde cam kırıkları var sanki nefes aldıkça batıyor. Batması bir şey değil de sen geldikçe aklıma kanıyor.

Aşk nedir? Diye sordular. Nefes dedim. O varsa her yer gökyüzü o yoksa bir avuç toprak.

Mutluluk çok mu uzak be? Elimi uzatsam tutamam mı?

Bırakın yaşayım kendimce. Yüklemeyin artık omuzlarıma mutsuzlukları. Bir omzumda umut bir omzumda sen ol artık.

Ve günün sonunda yine kendinle baş başasın. O yüzden kendine de ki: Önce ben. Hep ben değil önce ben. Çünkü bu hayatta en kıymetli hazine yine sensin.

Konuşacak olsaydım eğer neden zalimlerin bu kadar umarsız olduğunu sorardı. Ama kelimeleri bıraktım ben. En fazla geceleri beynimde konuşuyorum. Ben soruyorum yine ben cevaplıyorum.

Sensizlik nasıl bir şey bilir misin? Sanmam. Sensizlik; hayatın akıp gitmesine sadece seyirci kalmaktır.

Ben zaten çoktan vazgeçtim. Ne zaman şöyle bir ayağa kalkayım desem tutup kolumdan yine dibe çektiler. Ha sen ha diğerleri. Artık çok fark etmiyor benim için.

Bırakın hayallerim bana kalsın. Çok değil sadece umut etmek istiyorum. Bırakın umutlarım bana kalsın.

Benim bir yaram varmış, bilmezmişim. Sessiz sessiz kanarmış da anlamazmışım. Büyüdükçe daha da kanar olmuş da öyle fark etmişim. Benim bir yaram varmış. Adı anneymiş.

Üzülmedim var say. Sen yine güzel sabahlara uyan. Yeniden âşık ol. Sorma beni, ben yine o bildiğin deli.

Böyledir ezelden beri içimde bir sen bir ben. Hep yan yana ama hep ayrı ayrı. Nasıl oluyor bu tezatlık bilmem, bir nefes kadar yakın bir nefes kadar uzak.

Şimdi ben şarkılara sığınmışım da sen kime sığınmışsın bilmem. Oysa o göz benimdi o göz benimdi. Ne oldu yani ben şarkı deryasında. Sen… Sen yoksun.

Yaşıyorum sessiz sedasız kimseye bir şey demeden. Hep gülüyorum dostlara. Diyemiyorum ki geceler benim, yastığım ıslak.

Öylece gitmek istiyorum. Bir sahil kasabasına beynimde sen olsan da yanımda olmadıktan sonra Olsun bir deniz olsun başucumda bir gökyüzü. Sağım mavi solum mavi.

Etkileyici Efkarlı Sözler

Şu hayatta her şeye tutundum. Ağaca, hayvanlara, defterime ucu kırık kalemime… Bir insanlara tutunamadım. Göğsüm yukarda ama sırtım yaralı benim.

Yaşayım diyorum. Bir köşede senden uzak insanlardan uzak yaşıyorum. Olmuyor, sarıyorsunuz etrafımı. Konuşsam olmuyor, sussam olmuyor.

Sokak lambaları sabaha karşı söner, bizim mahallenin çöpçüleri gece ikide gelir, babam tam gece yarısı su içmeye kalkar, ezan güneş doğmadan okunur. Öğrendim hepsini. Sensizlikte seni düşündüğüm gecelerde.

En >damar sözler< için tıklayın.

Kolay sanıyorsun değil mi? Bunca yükü yüklenmişken bir de sensiz yaşamanın ağırlığını. Kolay değil. Sağ omzumda bir yük sol omzunda çok daha ağır bir yük.

Mutluluk çok da uzakta değil aslında doğan güneşe bir bak. Mutluluk orda, sabah durağa kadar sana eşlik eden köpeklere bir bak. Çıkarsız sevgi oradadır. Yeni doğan bebeğe bir bak umut orada.

Geçmez sanıyor ama geçiyor. Akşam oluyor, gözünü kapatıyorsun, açtığında güneş yeniden doğmuş oluyor. Geçmez dediği her şey geçiyor.

Sustum şimdi dağlar gibi, sessizim yollar gibi. Ne gelen var ne giden. Olsun, Yaradan yardır. Başını bir kaldır O hep yanındadır.

En umutsuz anını düşün yine sen çıkmadın mı o karanlıktan? Herkes neşeyle gülerken etrafında sen silmedin mi gözyaşlarını ellerinle? Düşünme bu dünyada en büyük servet sensin.

Her karanlık gecenin bir sabahı vardır. Umut etmekten vazgeçme. Tam bitti dediğin yerden başlar hayat.

Herkes tutturmuş yeni bir başlangıç diye. Hayır efendim. Ben yeni başlangıçlara değil, mutlu sonlara inanıyorum. Çektiğim acılar mı? İşte onlarda mutlu sona giderken tenime batan dikenler. Bir daha o yollardan geçmeyeyim diye.

Şimdi yüzünde bir tebessüm var. Sanki o acıları sen yaşatmadın, onca kalp kırıklığını sen hediye etmedin. Aramızdaki fark budur. Sen hayatı bildiğin gibi yaşadın ben geldiği gibi.

Ne yani pes mi edeceksin? Yaşadığın onca sıkıntı boşuna mıydı? Pes etmek güçsüzlerin işidir. Hadi bir doğrul bak ayağa kalktığını göreceksin.

Siz mutluluğu kendinize ayırdınız. Her şeyi kendinize sakladınız. Oysa biz tüm acılara rağmen mutlu olmayı öğrendik. Bu nedenle sizin mutluluk dediğiniz şey heves bizim mutluluk dediğimiz şey hayatın ödülü.

Efkarlı sözler yazımızın sonuna geldik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *