Categories
Anlamlı Sözler

Menfaat Sözleri, Menfaat ile İlgili Sözler

Menfaat sözleri makalemizde menfaat ile ilgili sözler, menfaatçi insanlara sözler ve menfaat üzerine söylenmiş kısa mesajlar bulabilirsiniz.

Menfaat Sözleri 

Bu hayatta dostluk, dostlarımız biz insanlar için önemli bir yere sahiptir. Bazen dost dediğimiz kişiler de değişebiliyor. Dostluğu menfaat ise bir insanın yokluğu sizlere büyük bir ödüldür, hediyedir, güzelliktir.

Bir insanla uzun süre beraber olduğumuz zaman bizi tam anlamıyla bilir, anlar ve her şeyimize ortak olur. Gün gelip bize sen değiştin diyor ise anlayacağız ki ya bizimle işi bitmiştir ya da menfaati.

Hayatımıza birçok insan giriyor, çıkıyor. Gönül kimi sevmişse onunla oluyor, olgunlaşıyor. Gün geliyor o insanın sevgisi de bitiyor. Devreye hemen şu söz giriyor; bir insan bir insanı ömrünün sonuna kadar sevmeli. Menfaatleri bitene kadar değil.

Biz insanların bu hayatta en güvendiği, sırtını yaslayabileceği en anlamlı kişidir dost. Dostunu iyi seçen insanın bu hayatta üstesinden gelemeyeceği zorluk yoktur. Zira biz herkesin işine yaradığımız kadarıyla iyiyiz bu dünyada.

İnsan yapısı gereği değişen canlıdır. Bu olayı dostlarımızda yaşadığımız zamanlar da olur. O günden sonra ise ne dostumuz belli olur ne de düşmanımız. Herkes menfaatince insan olur.

İzin vermeyin sizi sevecek olan insanların sahte sevmesine. Bırakın onlar bizi kötü bilsin. İnsan nasıl bakarsa öyle görür. Güzel bakın bu hayatta, her yeri karanlık görmek kendinize yaptığınız en büyük yanlış.

İnsan insanın en yakınıdır şu hayatta. İnsan en zor anında başını yaslayabileceği bir omuz ister. O insan değişince çıkar uğruna hayatımızda olduğunu kabulleniriz. Buna da işine geldiği kadarıyla insanın hayatında olmak denir.

Dost kötü günde belli olur ve biz dostumuzu ancak arkamızdan iş çevirdiği zaman nasıl bir insan olduğunu anlarız. İşte biz bu insanlara ne kadar yakın davranırsak bizi de kendileri gibi görecekler, çıkarcı ve menfaati olduğumuzu zannedecekler.

Menfaat ile beslenen insanda sevgi duygusu yoktur aksine o insanda tamamen nefret ve kin vardır. Bir insan sizi kıskandığı için de bir anda değişip menfaat yüklü biri olur. Siz de bu insanın gerçek yüzünü ancak sizinle ilgili bütün menfaati bitince görürsünüz. 

Bazı arkadaşlıklarda menfaat ilişkisini çıkardığınız zaman geriye hiçbir şey kalmadığını söylemek mümkün. Çünkü bazı kişiler sadece menfaat üzerinde kurulu ve bu arkadaşlığı, dostluğu zedeler. Gün gelir yalnız kalırsak bilmeliyiz ki dostumuz gerçek dost değildir.

Menfaat için sevgi gösterisi yapan insanlar vardır ki bunlar kadar yapmacık insan yoktur. Biz karşıdaki insanı sevelim diye o insan gerçekçi olmayan sevgisini bize gösterir. Sevgisi de kendi gibi sahte ve yalandır. 

İnsan insanın yanında sizin için değil de kendi için duruyorsa bunun adı menfaattir. Aklına yatmışsa eğer onu kurtaracaksa, üzüntüsünü azaltacak ise herkes kendi içindir. Bu sebeple kendimiz olmalıyız, etrafımızdakiler gelip geçici.

Menfaat ile İlgili Sözler

Menfaatçi insana her ne kadar iyi davranırsak o yine hiçbir şey yokmuş gibi yapmaya devam eder. Menfaati güzel ahlak zannederler. Yaptıkları her iş bize yapmacık gelir çünkü onlar hiçbir zaman ciddi ve gerçekçi olmayı beceremediler.

Herkesin bir iyi gün bir de kötü gün dostu vardır. Dost zaten kötü günde belli olmaz mı? Kötü gününde yanımızda olmayan dost ne dosttur ne de arkadaş. Çıkar ve menfaat arasında gidip gelen karakteri bozuk kişidir.

Ne arkadaş arkadaşından ne de dost dostundan ayrılır. Her iki taraf mıknatıs gibi birbirini kendine çeker. En temiz ve en saf sohbetler hep arkadaşlarla yapılandır. Böyle sohbetlerin içinde hiç menfaat yoktur aksine güven ve sevgi vardır.

Menfaat ve çıkar ahlak ve terbiyeden yoksun olan kişilerin karakterleri olarak karşımıza çıkar. Bir insanın karakteri bozuksa ailesinden iyi terbiye almamış bir kimsedir. Bir çıkar uğruna kurulan ilişkiler yalandan ibarettir, hiçbir ciddiyet yoktur.

Menfaat karşılığı yapılan iyiliğe iyilik denilmemeli. İyilik, sebep ve netice zincirinin dışındadır. Mutluluk uzaklarda değil. İçimizden gelen sevgi gerçek mutluktur. Her insan kendi kalbinin ekmeğini yer. Kalbiniz güzel olsun.

Herkes kendi işini görebildiği kadar iyidir şu hayatta. Bir işi var ve bunu halledene kadar yanımızda dururlar. Bize hep o ilk tanıdığımız haliyle görünür ama biz nasıl biri olduğunu anlayamayız. Çıkarcılık ve menfaat kötü kalplilerin işidir.

Her zaman kendiniz olun, değişmeyin. Birinin sizi değiştirmesine de asla izin vermeyin. Unutmayın ki bu dünya iyi insanlar varken güzel. İkiyüzlü insanlarla aynı ortamda bile bulunmamız gerektiğini bize yapılan kötülüklerden sonra anlamayalım, bunun bilincinde olarak yaşayalım.

Dünyada en çirkin şeylerden biri de şüphesiz ki menfaattir. Menfaati kabullenmiş kişi size her türlü kötülüğü yapar. Hiçbir şey olmamış gibi davranan insan modeli işte bu tür insanlardır. Sizi kendilerine çekmeye asla izin vermeyin. Menfaati biten insanın kişiliği de biter.

Genele baktığımız zaman yeryüzünde insanları şiddet ayırır. Şiddetin yanında menfaat de iki insanı ayıran bir kavram olarak karşımıza çıkar. Menfaat kötü ahlaktır. Menfaati benimsemiş insan ise uzak durulması gereken insandır. 

Menfaat sözleri yazımızın sonuna geldik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *