Categories
Dini Sözler

Şükür Sözleri, Şükür ile İlgili Sözler

Şükür sözleri yazımızda şükür ile ilgili sözler, şükretmekle ilgili mesajlar, Allah’a şükür sözleri 2021 ve sevgiliye kısa şükür mesajları bulabilirsiniz.

Şükür Sözleri

Hayatımız boyunca sahip olduğumuz nimetlere, güzelliklere, iyiliklere hep şükretmeliyiz. Allah tarafından yapılan her güzelliğin karşılığı olarak şükür en güzel şeydir. 

Rabbimiz buyuruyor ki bana şükredin asla nankörlük etmeyin. Bizler de şükretmeyi bilmeliyiz. Şükür en güzel cevaptır. Ne kadar çok şükür edersek elimizdeki nimetler o kadar çok artar. Bize verilen her şeyin değerini bilirsek güzellikler de artar. Şükredin. Mutluluk istiyorsak az şikayet etmeliyiz, çok kez şükür etmeliyiz.

Elhamdülillah dedikten sonra yemeğe başlamalı, karnımız doyunca da Allah’ım sana sonsuz şükür olsun demeliyiz.

İnsan hayatındaki bütün güzelliklerin değerini bilmeli ve ona göre yaşamalı. İnsan güzelliklerle yaşamalı. Kötülük eden insan kötülük bulur.

İstediğin her güzelliğin bir karşılığı vardır. Şükretmek! Ey nimet sahibi olan kimse, şükret. Şükür bütün kapıları açar. Seni mutluluğa götürür.

Mutlu olmak istiyorsan Allah yolunda dua et ve şükret. Dert etmek, kafaya takmak sizi her şeyden alıkoyar. Şükretmek ile açılır her kapı.

Elindeki güzellikleri bil. Bu hayat gelip geçici. Güzel yaşa. Şükretmek için sebep arayanlar şükretmemek için bahane arayan zavallı kimselerdir. Elimizdeki her şeyin kıymetini bilerek yaşamak en güzel davranıştır.

Sabreden, şükreden, ibadet eden her insan mutludur. Mutluluğun başı şükretmekten geçer. Ey insanoğlu haydi sen de şükret. Sen de sevil. İnsan her nefes alış verişinde şükretmesi lazım. Hem nefes aldığı için hem de nefes verdiği için. Peki ya nefes alıp veremeseydin? Bak hâlâ yaşıyorsun.

Şükret. Sana kötülük geldiği zaman kızıp isyan etme. Dua et, yaşadığın bu hayat için, nefes alıp verdiğin için Yüce Mevla’ya şükür et. Allah şükredenleri sever.

İlk başta dünyaya neden geldiğimi bir türlü anlayamamıştım. Yaşım ilerledikçe, olgunlaştıkça anlamaya başladım. Allah yolunda ibadet etmek, ona şükretmek için. Her insan ölünce sorguya çekilecek. Peki sen neden hâlâ kötülük yapıyorsun?

Varlığın her şeyden daha değerli annem. Seni çok seviyorum. Şükretmek için sen varsın annem

Herkes annesinin hep yanında olmasını ister. Annelerimiz cennettir.

Bir Müslüman her zaman ibadet içinde olmalı ve içinde bulunduğu hayata bakıp şükretmeli. Daha güzel bir hayat isteyen insanın yapması gereken ilk şey bu. Sabrın yoksa yeterince şükretmiyorsun demektir. Şükür sabrı getirir. Dayanma gücü verir.

Şükretmek ile İlgili Sözler

Varlığına şükür! Benim güzel kardeşim. Kardeşi olan insanlar ne şanslı. Şükretmek için sebep aramıyorlar. Yatarken sabaha uyanmak için her daim şükredelim. Sebep aramadan, bahane etmeden şükredelim.

Hayatta şükretmek için bir sebep aramaya gerek yok. Yıldızlara bakın. Dünyaya bakın. Bakmak için sebep arayın zaten baktığınız her şey şükür sebebiniz olacaktır.

Allah’a şükür her şeyim var. Annem, babam, kardeşlerim, dedem, halam. Bugün de şükrettim çok şükür. Seven sevdiği için şükretsin. Sevilen de sevildiği için. Karşılıklı sevginin olduğu her yerde şükür esastır.

Çok şükür, bugün de seni sevmekten başka bir iş eylemez oldu gönlüm. Hep seni sever gönlüm. Hayatımın en güzel yolusun. Şükür sebebimsin.

> Dua Sözleri < yazımız da dikkatinizi çekebilir.

Sevdiklerimizi sen koru Allah’ım. Sen onları bizden ayırma. Bizleri affet. Dualarımızı kabul et. Günahlarımızı bağışla. Onların başına bir şey gelirse bizim canımızdan bir şey eksilir. Yara alırız. Dayanacak güç ver ya rab. Her güldüğünde rabbine teşekkür et. Seni mutlu ediyorsa şükret et ki daha çok gülebilesin.

Yüzün gülerken şükret ki ağlarken için kanamasın. Her şey şükretmekten geçer.

Babam hayatımda olan en değerli hediyem. Sen benim şükür sebebimsin. Koca bir dağımsın. En büyük destekçimsin. İyi ki varsın sevgilim, kalbim, canımın en içi, varlığına şükürler olsun iyi ki benimsin. Hep sen ol yanımda.

Varlığına bin şükür annem. Varlığına bin şükür canımın içi. Allah’ım senin eksikliğini bizlere göstermesin güzel annem. Her zaman sen ol yanımda. Güzel kalpli insanlara hayatlarının her anında şükretmek yakışır. İmtihanımızın anlamı bu olmalı. Açken, tokken, gülerken, ağlarken, kızarken, bağırırken. Her an şükretmelisin.

Elinizdeki her şeyin daha fazlasını istiyorsanız şükredin. Şükredin ki Allah size daha fazlasını versin. En güzelinin sizin olmasını istiyorsanız şükretmeyi alışkanlık edinin. Allah böyle kullarını sever. İmtihan olacağız. Bunu hatırlayarak yaşayalım.

Kalp kırmak kötü bir şey. İyilik yapıp şükredelim. Öldüm, bittim dediğin anda gelir en güzel mucizeler. Mucize sürprizdir. Allah’a şükredersek hey çabucak geçer. Nerede dün gece dökülen yaşlar? Geçen yıl yağan kar nerede? Her şey gelip geçici.

Bugün ağlıyorsak yarın güleriz. Hayat işte. Üç günlük dünyada güzel yaşa. Şükretmek kirli kalpleri paklayan en güzel görevdir. İyi olmak istiyorsan kötülüğü bırak. Güzel ahlaklı ol. Çocuklarının da güzel ahlaklı olmasını istiyorsan dua et ve şükret.

Allah şükredenleri sever. Her şeyin en güzelini istiyorsak şükretmeliyiz. Allah ibadet edenleri sever. Tüm kalbiyle ibadet eden insan Allah’ın sevdiği insandır.

İnsan doğası gereği her daim Allah’a teşekkür etmeli. Etmeli ki Allah ona daha fazlasını versin. Rabbimiz böyle insanları sever ve korur.

Şükür sözleri yazımızı burada sonlandırıyoruz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *