Categories
Aile Sözleri

Aile Sözleri

Aile sözleri yazımızda aile ilgili sözler, kısa aile mesajları, sıcak aile sözleri 2021 ve aileyle ilgili güzel sözler bulabilirsiniz.

Aile Sözleri

Anne her yolun başı ve sonudur. Baba ise o yolda gölgesinde dinlenebileceğin, meyveler sunan bir ağaçtır. Anne hiçbir zaman yolda, baba hiçbir zaman darda bırakmaz.

Sağlam temeller üzerine kurulmuş bir aileyi, hiçbir güç sindiremez. Çünkü en temel kavramlar üzerine kurulmuş olan aile, sağlam bir kalenin yükselen yıkılmaz burçlarıdır.

Anne her zaman koruyucu bir melek, baba daraldığında koşan en büyük destektir.

Hiçbir satıra hiçbir deftere sığdıramam annem senin sevgini. Üzerimdeki en büyük değer sensin. Senin varlığın, hayatıma şekil veren en anlamlı güçtür.

Hak, hukuk ve merhametin temel eğitiminin sağlanacağı tek yer, ailedir. Aile küçük bir odada, dünyaya etki eden bireylerin yetişebileceği, en önemli okuldur.

Aile bağı, bireylerin toplum olması konusundaki en kuvvetli etkendir. Aile bireylerinin her birisi, birbirine sadakatla bağlı oldukları için, var olan bir ilişki kişilerin sadakat duygusunu artıran en doğal duygudur.

Bir memleketin erdemli değerlere sahip olan bir toplumdan oluşabilmesi için, aile en temel ve vazgeçilmez bir eğitim ocağıdır. Aile toplumu sağlıklı bir şekilde yeniden dizayn edebilecek, gerekli ahlak, fazilet ve toplum kurallarının aşılanacağı, bireylerin vicdan sahibi ve daha duyarlı olabilmeleri için gerekli olan eğitimin alınabileceği, yegane oluşumdur.

Toplumların ayakta kalabilmesi, refah içerisinde yaşayabilmesi için en önemli etken, aile bağlarının kuvvetli olmasıdır. Aile bağlarına sadık olan toplumlar, çok daha güçlü ve sağlam zeminler üzerinde yer alırlar.

Kardeş sıkılan ruhlara en büyük ilaçtır.  Bu nedenle kardeşlik bağlarını koruyun. Yeri gelir onun bir sesi, arkadan da büyük bir dağ gibi olur.

Kardeş olmak, dünyanın bir ucundan diğer ucunu kucaklayabilmek, hasretle, merhametle ve en samimi duygular ile sarabilmek demektir. Öyleyse en değerlim canım kardeşim, seni hasret ve samimiyetle kucaklıyorum.

Bazen sofrada ekmeği paylaşmak, bazen sevinçleri paylaşmak, bazen ise dertleri paylaşmaktır kardeşlik. Ayağım tökezlediğinde yanımda olan, varlığını kimseye değişilmeyen dağ gibi kardeşi olmalı insanın.

Kardeşliğe mesken olmuş bu yürek, basit aşklara değil. Leyla’nın gözlerine hasta Mecnun değil, dostun sözlerine hasta. An olur öyle bir kardeştir ki, bir selamına hasret kalırsın. Her gece olduğu gibi, yine merhaba ey kardeşim. Bu gecede yine yürekte sevgi, başta taçsın.

Mutluluğu herkes paylaşır. Çıkarları herkes pay eder kendine.. Göz yaşını paylaşacak kim var peki, canın ciğerin kardeşinden başka?

Kardeşler arasına hasretten uçurumlar girerse, vuslattan vuslata sevgi köprüleri kurarız bizde. Biz yüreğimizin hasret günlüğüne, hiçbir zaman vefasızlığı, unutmayı, arkadan vurmayı yazmadık hiçbir günde.

Parada uzak kalsın, makamda, mevkide. Arkamda binlerce sahte insanların yerine, hepsine rest çeken dağ gibi bir kardeşim olsun isterim.

İster kan bağı olan kardeşlik olsun, ister dostluktan kaynaklanan bir kardeşlik olsun, her ikisi de insanı duyguların artmasını ve yeni meziyetlerin kazanılması için son derece önemli bir bağdır.

İyi bir anne tarafından büyütülmüş insanlar, hayata bakış açıları daima olumlu olan, insanlara merhamet duyan vicdan sahibi insanlardır. Annenin önemi, sağlam ve sağlıklı ruh yapısına sahip toplumlar için sınırsızdır.

Hiçbir varlık, dünyaya bir insan getiren anneden daha saygı değer ve kıymetli değildir. Daha erdemli toplumlar için, annelerin önemi inkar edilemez.

Aile en güzel mutlulukların yaşandığı, toplumun en küçük temel taşıdır. Aile bireyleri birbirlerini severlerse, o ev cennet bahçesine döner. Sevginin yokluğunda ise, o bahçe fırtınalarda harap olmuş bir bahçeden farksız olur.

Aile ile İlgili Sözler

Yolların sonu karanlığa çıksa da, babanın tutacağı ışık her karanlığı aydınlatmaya yetecektir. Annenin edeceği dua ise, karanlık yollarda karşınıza çıkacak belaları def etmeye yeterlidir.

Bir anne ve baba için evlatlar, hayatta daha sağlam durmalarının en temel dayanağıdır. Babanın yorgunluğu ve annenin dertleri ne kadar büyük olursa olsun, evlatlarının bir tebessümü ile yok olacak kadar hafiftir.

Anne cennet bahçelerinden bir bağdır. Baba ise, o bağı güzelleştiren bir bahçıvandır. Çocuklar ise bahçıvanın yardımcıları, o bahçenin meyveleridir.

>Evlada güzel sözler< için tıklayın.

Anne ve baba, kışın en soğuk gecelerinde bile evlatlarının içini ısıtacak sonsuz sevgiye sahiptir. Eğer anne baba ile aynı evde yaşıyorsanız, orada sizin için yanan iki yürek sizi her zaman ısıtacaktır. O ateş bir ömür boyu hem içinizi ısıtacak, hem de yolunuza ışık olacaktır.

Bu hayattaki en büyük şans; hiç kuşkusuz ki seni seven merhametli bir aileye sahip olmaktır. Hayatınız; ailenizdir.

Boyfriendleriniz için döktüğünüz gözyaşına küfrettiğiniz tek gün belki de en sevdiklerinizi toprağa verdiğiniz o gün olacak. Bilmem anlatabildim mi?

Eğitimli ve bilinçli bir çocuk yetiştirmenin temelinde kadın yatar. Çünkü kadın toplumun temeli, ailenin şekil verenidir. Güçlü bir çocuk, güçlü bir aileden doğar.

Ailenin önemini kavramayı bıraktığınız o gün ‘sevgi, saygı, ahlak ve hoşgörüyü’ yitirdiğiniz gündür. Ancak hiçbir şey için geç değildir. Sevdiklerinize koşun ve sarılın onlara!

Dünya üzerinde hangi sevgi bir annenin çocuğuna sevgisinden daha gerçek ve koşulsuz olabilir ki? Seni dünyaya getiren ve büyüten o özel kadın, yeryüzüne inmiş bir melekten başkası olamaz.

İlk gözyaşınızda yanınızda olan, ilk yaranızı saran, hayata karşı ilk tecrübelerinizi kazandığınız yerin aileniz olduğunu ne zaman unuttunuz?

Pek çok kişinin hayali iyi bir aile kurmak. Oysa iyi bir aile kurabilmek için en başta ‘iyi’ bir insan olmak gerekmez mi? Çocuklarınıza iyi bir insan olmayı, sevip saymayı öğretin. Körelen toplumun önüne zira ancak bu şekilde geçilebilir.

Sizi seven ve sayan bir ailenizin olması; ‘okulda başarı, iş hayatında yüksek kariyer, aşk hayatında naiflik getirir. Sayılan çocuk, güçlü ve kibardır. Öyleyse neden çocuklarımızdan bunu esirgiyoruz?

Türk toplumu en temel yapı taşı olan ‘aile’ kavramını yitirmeye başladı. Ne acı ki, bir güruh bundan mutluluk duyuyor. İşin en acısı da, aile kavramının yitirilmesinin beraberinde medeniyeti değil, yozlaşmayı getirmesi.

Beraber bayram kutladığınız, tombala oynadığınız; özel günlerinizi paylaştığınız o büyük ailenizin yerini başka kim doldurabilir ki?

Sevdiklerinizin ve ailenizin kıymetini bilin. Zira onların değerini ancak fotoğraflarda kaldıkları zaman anlamaya başlamak, insana en çok koyan şeyler arasında yer alıyor.

Bir erkek bir kadına baktığında, yalnızca bir ‘kadın’ görür. Ancak bir kadın bir erkeğe baktığında onda geleceği görür. Ailenin temel taşının ‘kadın’ olması, toplumun ve ailenin eğitiminin kadına dayanması; işte tam olarak bundandır. Siz de ailenizi eğitiniz.

Aile ile ilgili sözler bulabildiğiniz yazımızın sonuna geldik.

2 replies on “Aile Sözleri”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *