Categories
Damar Sözler

Dost Kazığı Sözleri

Dost kazığı sözleri yazımızda dost kazığı mesajları, kısa dost silme sözleri ve dost kazığı ile ilgili sözler bulabilirsiniz.

Dost Kazığı Sözleri

Dostun attığı kazık kurşun gibidir. Ne izi geçer, ne sızısı geçer ne de acısı diner. Dost öyle bir şeydir ki hayatından gittiği an boşluğunu hissettiğin, üzüldüğün zaman aramak istediğin biridir. Sana attığı kazıkla öyle bir hançer saplar ki yüreğine ömrün boyunca unutamazsın.

Sırtından vuran insanlara kızmaya hiç hakkın yok. Onlara güvenip tüm sırlarını ortaya açan sensin. Senin arkandan konuşmayı seven insanlara kızmak bu hayatta mümkün olmaz. Çünkü onları eskiden insan yerine koyan yine sen olduğundan vebal hep sendedir. Velhasıl, bu hayatta herkese her şey anlatılmaz.

Dostun bile yarı yolda bıraktığı zaman sorarsın kendine ‘’Bu dünyada kime güveneceğiz?’’ diye. Hayat her şeyden ders çıkarılması gereken bir mecra hiç kimseye ama hiç kimseye en yakınına bile derdini anlatma dostun düşman olur belirli bir zaman sonra, güvenmek kelimesi sadece bir kelime devamı yok.

Ne düşmandan dost olur ne de kara günde yanında olmayan insandan fayda olur. Bir insanın dostun olup olmadığını anlamak için zor günlerinde yanında olup olmadığına bak eğer yanında değilse o senin dostun değildir.

Sadece iyi günlerimde yanımda olan hiç kimse benim dostum değildir. İyi günlerimde var olan kötü günlerimde kaçan dostlarım bundan sonra ne yanıma gelin ne de yöreme uğrayın.

İnsanları tanıdıkça, dost sandıklarımı gördükçe verdiğim değerlere o kadar üzülüyorum ki. Verdiğim onca değerleri bir kuşa, bir böceğe versem dostumun bana veremediği o sevgiden daha fazlasını alırdım.

Kardeşim dedim değer verdim hak ettiğinden daha çok sevdim. Aynı sofrada yemek yedim, aynı bardaktan su içtim bana hiç ummayacağım, hayatım boyunca unutamayacağım kazıklar attı. Benim canım çıkar ama en sevdiğim dostumun bana attığı kazık içimden çıkmaz.

Dost kazığı, bu hayatta ders çıkaracağın en önemli kazıktır. Büyütür seni, çocuk yanlarını alır götürür, gülüşlerini çalar, insanlara olan güvenini yıkar. Ne kimseye güvenebilir ne de bu derece kimseye dost diyebilirsin.

Menfaati bitenin dostluğunun bittiği bu dünyada kimseye dostum demeyeceksin. Mesafe ilişkisi her zaman iyidir ne sana kazık atan olur ne de canını yakan.

Canımı sıkan herkes hayatımdan tek tek çıktı. Ne dost bıraktım ne arkadaş herkese hak ettiği neyse onu verdim.

Hatasına çoğu zaman razı geldiğim dostlarım benim gerçek dostlarımdır. Her şeye dozunda evet demek bazen en güzel arkadaşlıkları beraberinde getirir. Eğer ki kullanıldığınızı hissediyorsanız asla o ortamda kalmayın.

Sahte dostu bir sabuna benzetiyorum ben sabun elini yüzünü temizlese de ayağını kaydıran en zararlı maddedir. Sabun gibi dostlarınız var ise hiç beklemeden eleyin.

Kazık Sözler

Ben dostumun hep üzerine titrerim, hiç ummazdım bir gün bu sevginin karşılığını bu denli kötü alacağımı. Dostumun bana yaptığı bu kötülüğün acısı hiç dinmeyecek.

Bir zamanlar uğrunda her şeyi yapabileceğim bir dostum vardı, şimdi o dost mazide kaldı. Ondan arta kalan tek şey bana attığı dost kazıklarını yutmak kaldı.

Olurda bir gün kardeşim dediğin insandan kazık yersen kemiklerime kadar hissettiğim bu acıyı anlarsın. Tarifi öyle zor ki başa gelmeyen hiç kimse bu durumu anlayamaz.

Bazen öyle dost sandığım insanlar girdi ki hayatıma düşman sandığım insanların dostlarımdan daha mert olduğunu gösterdi bana.

>Haksızlık sözleri< yazımızda dikkatinizi çekebilir.

Köpek diye telaffuz ettiğiniz o hayvanlar hayatımızda olan dostlardan daha sadık daha dost canlısı. Yarı yolda bırakmaz, arkandan konuşmaz, sırtından vurmaz.

Bu fani dünya da hep en çok sevdiklerinden yersin kazığı feleğin şaşar, aklın durur, yaşamın bambaşka bir hal alır.

Dostum bana kötülük yaptı varsın olsun, benim ona yapacağım en büyük kötülük bir daha yüzüne bakmamak bir daha hayatıma almamak olur.

Her şeyi anlarım her şeye hak veririm ama dost satmak bu dünyada yapılan en büyük kötülük. Dost satmak bir insanı yaralayacak en güçlü silah. Sen o silahı aldın geldin ve kalbime sıktın.

Şunu aklından çıkarma kimin yarasını sararsan o yara kabuk bağladığı an seni bir kenara atar. Bazı dostlar vardır ki düşmandan bile beterdir.

Düşmanın sana ne şekilde zarar vereceğini bilmez, seni nasıl yaralayacağını bilmez, zaaflarını bilmez. Ama dost öyle değildir. Tüm zaaflarını bilir, zayıf yönlerini bilir ve seni oradan vurur.

Dost sandığım kişilerle zamanında yediğim yemekten şimdilerde utanıyorum. Ekmeğimi paylaştığım hiç kimseye ihanet edemezken siz nasıl bu kadar kötü olabildiniz?

Ne güzel yıllardı ne kimse kimseyi satar, ne menfaat ilişkisi kurar ne de yalan sevgiler vardır. Keşke o yıllarda olsaydım da dostlarımın bu kazıklarını görmeseydim. Sevgisizliklerini iliklerime kadar hissetmeseydim.

Sevgimin bu denli karşılığını sevgisizlikle karşılaşacağımı hiç ummazdım. Hayat öyle bir gösteriyor öyle bir öğretiyor ki her şeyi bir gün dostunun gerçek yüzünü de gösterir. Sana attığı kazıkları da bir bir karşına çıkartır.

Her insanın bedeni hep bir yerinden deliktir. Yediği kazıkları, kurşunları saklamak için olmadık kıyafetler giyer. Yakışmasa da yakışsa da.

Dost kazığı sözleri yazımızın sonuna geldik.

One reply on “Dost Kazığı Sözleri”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *